IZZIV # 19 - LILA KOT CIKLAMA


LILA je barva ljubezni do majhnih, vsakodnevnih stvari.

 Je ženstvena, fatalna in močna barva,

in kar prekipeva od življenjske energije.

Živijo !

Zanimiva barva, kajne? Najbližje je barvi ciklame in španskega bezga. Po domače je kar LILA, v svetu znana kot MAGENTA, včasih so rekli FUKSIJA

Zgodovina pravi, da so barvo fuksija poimenovali v čast botanika iz 16.stoletja Leonharda Fuchsa, ki je rastlino fuksijo prinesel iz Karibov. Leta 1859 je postala znana pod imenom magenta, v spomin na zmago Francozov v bitki pri Magenti, mestu v Italiji.  

Morda poznaš tudi ti kakšno domače ime zanjo?

Meseca junija v Veseli hiški ustvarjamo v tej močni barvi in z pripomočki NAJLEPŠEGA PARA, ki je tudi sponzor tega Izziva.HVALA naši dragi Tini, ker nas velikodušno sponzorira in za vse njene čudovite šablone in štampiljke. Nova kolekcija "raztura" bi rekli moji !

Seveda se nam je Tina pridružila in ustvarila tole prekrasno voščilnico v lila barvi, kjer ljubki samorogi in žareče zvezdice prinašajo srečo !
Stanovalke Vesele hiške smo se nove kolekcije seveda zelo razveselile in takoj sedle za mizo z polno glavo novih idej. In kako smo ustvarjale ?

Le poglej na vsak Blog in če so ti naše ideje všeč nam zapiši kakšno prijazno besedo, ki nas vedno razveseli in seže v srce. 

 SONJAVALERIJA


Ste si napasle očke, kajne? Zdaj pa veselo na delo, saj smo vam podale veliko izvirnih idej in vemo da vam možgančki že živahno delajo !

Sploh za tako velikodušno nagrado, ki ga Tina podarja naključni zmagovalki in to je Bon v vrednosti 15,00 Eur.V tem lepem sončnem vremenu odhajamo v našo poletno rezidenco,
kjer bomo lenobno poležavale ob šumenju morja in toplih žarkih sonca ter nestrpno čakale na vaše ustvarjalne ideje. 

En velik lila-fuksija-magenta objem od vseh nas !

Janja, Branka, Valerija, Sonja, Majda, Veana

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

4 komentarji:

  1. Uau, kako čudovite voščilnice in top barva!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fenomenalni inspiracijski izdelki, ampak barva je pa "težka" ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. Moja nona ji je rekla ČIKLAMIN, najbrž iz italijanskega " rosa ciklamino", po ciklami.

    OdgovoriIzbriši
  4. ja, se strinjam z jernejo, težka barva. moja mama vedno govori lila, ko misli vijolično, tako da upam, da sem zadela barve. vaše inspracije pa res prekrasne, tako kot mesečni logo, vedno!

    OdgovoriIzbriši

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -