APRILSKI OBISKI




Smreko narišem:
mlada, vesela
je pajkove niti
med veje razpela.


Že vetrc na gosli
poskočno igra,
žarek pa travico
plesat pelja.
(Neža Maurer/Pomladne gosli)


V Veseli hiški diši po pomladi. Pomlad lovimo v družbi s ptički, sončnimi žarki, ki kukajo skozi pajčevine (prebivalke hiške namreč pajkov ne preganjamo, jih puščamo za srečo ;), pomlad pa sta s sabo prinesli tudi ustvarjalki Marjeta in Martina, v ustvarjalnem svetu znana kot  Moi. Dekleti sta se v hiško oglasili nasmejani, polni tople sončne energije kot voščilnici, s katerima sta okrasili hiško.

Marjeta je bila v marčevskem izzivu Oranžna kot sonce srečna izžrebanka, 


Martina pa je s svojo voščilnico uvrstila med TOP 3 ustvarjalke.


Najprej je pogovor v svoje roke prevzela Marjeta:

Ime mi je Marjeta in z ustvarjanjem se ukvarjam že iz časov osnovne šole. Verjemite, da je to že kar daleč nazaj. V tistih časih seveda ni bilo rezalnih šablon in pripomočkov kot je Big Shot. Pa vseeno idej ni manjkalo. Zbirala sem svetleče papirčke od bonbonov, nabirala in sušila lepe cvetlice ter s pomočjo škarjic, lepila in okrasnih trakov izdelovala voščilnice. Ker sem se vedno rada preizkusila v različnih  ročnih spretnostih sem v nekem obdobju veliko pletla, šivala, vezla in pekla pecivo. Še posebej sem ponosna na torte, ki sem jih najprej izdelovala za svoja otroka, nato pa za mojo ljubo vnukinjo. Leta 2014 sem se pridružila ˝blogerski˝ srenji. Sprva sem se pri izdelovanju voščilnic izogibala motivom, ki so zahtevali barvanje. Zdelo se mi je pretežko. Zadnje čase pa sem v barvanju našla pravi izziv. Ko sem v Veseli hiški dobila  za nagrado barvice, sem bila navdušena. Če me boste obiskali na blogu, boste opazili, da pobarvan motiv na mojih izdelkih le redko manjka. V veliko veselje mi je izbrati motiv, ki ga namenim točno določeni osebi, ob točno določenem trenutku. V času, ko pošta v obliki voščilnic ni več tako pogosta z njimi rada razveselim svoje prijatelje in znance.

Prav pošiljanje voščilnic me je pripeljalo do novega podviga. Prijateljica, ki pozna moje navdušenje nad barvanjem, me je prosila, naj ilustriram njeno zgodbico. Sprva se mi je zdelo nemogoče, saj je bilo treba vse prizore seveda najprej narisati. A prijateljica zna biti prepričljiva. Izziv sem sprejela. Po nekaj mesecih risanja in brisanja sem bila s svojim izdelkom zadovoljna, ona pa tudi.

Naj s to izkušnjo zaključim svojo zgodbo. Vsem, ki radi ustvarjajo sporočam, naj se ne ustrašijo novih izzivov. Naj jih vodi spoznanje, da bo prav njihov izdelek za nekoga najlepši. 

Marjeta je s sabo prinesla  samostoječo voščilnico, ki izžareva eno samo veselje.


Da ne boste prikrajšani, si jo lahko, kot prebivalke Vesele hiške, ogledate še od zadaj ...

... in malce podrobneje še njeno mojstrsko barvanje.


Potem se je razgovorila Martina:

Da se predstavim: sem Martina, izdelujem pod imenom “moi” (beri: mua) kar po francosko pomeni “jaz”. Objavljam pa na blogu “Chez moi” (beri: še mua) kar pomeni “pri meni (doma).


Sodim med ustvarjalke z daljšim stažem :)

Ustvarjam kar pomnim. Že od malega sem rada barvala, risala in delala načrte za sanjsko hišo. Z otroki pa je prišla tudi želja po okraševanju doma s sezonskimi stvarmi. Začela sem risati po steklu, kasneje oblikovati Fimo maso, izdelovala nakit, nazadnje pa pristala pri papirjih. Tako že 12 let na svojem blogu objavljam kar sem naredila.

Sanjsko hišo že imam, saj me je pot iz centra mesta vodila v idilično majhno vasico, kjer se mi je tudi izpolnila želja po svoji sobi, kjer lahko ustvarjam, hkrati pa sem s preoblikovanjem in zasajevanjem okolice hiše dobila novo priložnost izražanja svoje ustvarjalnosti.

S sabo sem prinesla voščenke, da lahko med srkanjem kave še kaj pobarvamo. Tako ustvarjalno čvekanje je ne samo produktivno, tudi napolni te s pozitivno energijo.

Sicer pa rada preizkušam različne tehnike in različne medije (kolikor mi to dopušča moja denarnica ;) tako ne bi rekla da imam kak prepoznaven stil. Velikokrat pa se zgodi, da me en medij potegne, tako potem nastaja veliko podobnih stvari. 

Hvala puncam v Veseli hiški za povabilo, hvaležna sem za izbor med TOP 3 in vesela, da smo ustvarjalne prijateljice (craft buddies).



 Marjeta in Moi, hvala za obisk, poklepetati z vama je bilo eno samo veselje.






Ob slovesu pa namig, 
da v Veseli hiški še vedno poteka aprilski izziv - roza, kot vrtnica.


Skupaj s sponzorjem meseca aprila 




se veselimo vaših mojstrovin. 





Poskočne žarke vam pošiljamo na daljavo

Branka, Janja, Majda, Sonja, ValerijaVeana

3 komentarji:

  1. Dragi moji šjori, čudovito sta se predstavili in vaji inzdelki so tako posebni :). Lepo je bilo "virtualno poklepetati" z vama...

    OdgovoriIzbriši
  2. Dragi dekleti, lepo je bilo poklepetati z vama in ustvarjati z Martininimi voščenkami. :-) S krasnimi izdelki sta se predstavili. Martina, tvoje rožice so čudovite.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ooo kako lep obisk imate tokrat v Veseli hiški. Zelo lepo sta se predstavili in nam pokazali, kaj vse so sposobne narediti pridne in ustvarjalne roke.

    OdgovoriIzbriši

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -